Maandelijks archief: april 2016

Nederlands Kampioenschap Natuurfotografie 2016

Natuurfotografie.nl organiseert tussen 1 en 17 juni 2016 in de Amsterdamse Waterleidingduinen de eerste editie van het Nederlands Kampioenschap Natuurfotografie.

Het gelijke speelveld – de locatie, het tijdstip en de omstandigheden zijn voor elke deelnemer gelijk – zorgt voor een eerlijke vergelijking van de vaardigheden van de deelnemende fotografen.

Drie categorieën

Het NK heeft drie verschillende categorieën: amateurs, jongeren (12 tot en met 18 jaar) en professionals. Professionals zijn fotografen met een KVK inschrijving of die zijn aangesloten bij een gespecialiseerde beeldbank voor natuurfotografie.

Binnen elke categorie is er een Nederlands Kampioen, een runner-up en een derde plaats.Voor elke categorie is een uitgebreid reglement dat te downloaden is via

www.natuurfotografie.nl/nk

Opzet

Elke deelnemer dient vier foto’s in die samen het portfolio vormen. Dit portfolio bestaat uit één landschapsfoto, één macrofoto, één wildlifefoto en één abstracte foto. In de reglementen staat omschreven wat hieronder wordt verstaan.

Professionals hebben 16 uur de tijd om binnen een afgebakend gebied de foto’s te maken: van donderdag 16 juni 15:00 uur tot 23:00 en van vrijdag 17 juni 04:15 tot 12:00 uur. De camera’s worden verzegeld en na afloop dienen de deelnemers hun foto’s in.

In de twaalf dagen voorafgaand, namelijk van 1 tot en met 12 juni krijgen amateurs gelegenheid om in hetzelfde gebied de 4 foto’s te maken. Zij uploaden de foto’s op de website.

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. De prijswinnaars worden op 17 juni bekend gemaakt.

“De blauwe flits”

De winnaars mogen de titel Nederlands Kampioen Natuurfotografie dragen tot de eerstvolgende editie van het NK en ontvangen de wisseltrofee “de blauwe flits”. Naast de titel en de trofee zijn er prijzen die variëren in waarde tussen € 1000,- en € 100,-.

Jury

De jury bestaat o.a. uit Jan Vermeer, gelouwerd natuurfotograaf en hoofdredacteur van Natuurfotomagazine, Tres Melis, art director van Roots en Seasons en Daan Schoonhoven, founder van PiXFACTORY en hoofdredacteur van Natuurfotografie.nl.

Inschrijving

Deelnemers dienen zich van te voren in de schrijven via www.natuurfotografie.nl/nk

Aan deelname zijn kosten verbonden en het aantal deelnemers is gelimiteerd.