Categoriearchief: Algemeen

7 belangrijke lessen over NOORDERLICHT voor natuurfoto’s met een WOW-factor.

Deze lessen vormen de basis van mijn meest succesvolle foto’s, die o.a. zijn gepubliceerd in boeken van het WNF en geëxposeerd van het Eftelingtheater tot in San Fransisco.

Ik geloof dat inspirerende natuurfoto’s bijdragen aan respect voor de natuur.
En daarmee een onderdeel vormen van haar bescherming en behoud.

Dus hoe meer mensen mooie natuurfoto’s kunnen maken, hoe beter!
Want samen bereiken we veel meer mensen.

Via deze link kan je mijn e-book downloaden: http://www.fotograferenindenatuur.nl/tips/
Bedankt voor het delen,

Toine Westen

Marius van der Sandt beurs 2018

Inschrijving Marius van der Sandt beurs 2018 geopend!

Opgelet jonge talentvolle fotografen uit Nederland en België, ook in 2018 worden er weer drie Marius van der Sandt beurzen uitgereikt! 

Ben je jonger dan 30 jaar, fotografeer je regelmatig natuur of landschappen en wil je graag een stap maken in je ontwikkeling als fotograaf, dan is dit een prachtige kans. De drie winnaars krijgen workshops van bekende natuur- en landschapsfotografen (Joris van Alphen, Theo Bosboom, Jasper Doest, Bas Meelker en Jan Vermeer) en werken onder hun leiding intensief aan een project. Het wordt een intensief, maar ook een zeer leerzaam en leuk jaar! De resultaten van een van de drie projecten worden gepubliceerd in National Geographic en wellicht nog enkele andere tijdschriften en zullen worden getoond tijdens exposities en presentaties.

Je kunt meedoen tot en met 1 augustus 2018 door het inzenden van 8 tot 12 foto´s en het invullen van het deelnameformulier. Kijk op de website mariusvandersandtacademy.nl voor alle voorwaarden en om je in te schrijven. 

Over de Academy

De Marius van der Sandt Academy is opgericht ter nagedachtenis aan de op twintigjarige leeftijd overleden gedreven natuurfotograaf Marius van der Sandt en heeft als doel jonge enthousiaste fotografen te ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Het idee achter de Academy is dat Marius de nodige ondersteuning heeft gekregen bij zijn ontdekkingsreis door de natuur en de fotografie, maar door zijn vroege overlijden geen kans heeft gekregen zich verder te ontwikkelen en zijn eigen weg te vinden. Er zijn ongetwijfeld meer fotografen zoals Marius die willen uitgroeien tot een betekenisvolle natuur- of landschapsfotograaf en daarbij ondersteuning behoeven. Wat Marius niet meer kan bereiken kunnen anderen mogelijk wel.

Nederlands Kampioenschap Natuurfotografie 2016

Natuurfotografie.nl organiseert tussen 1 en 17 juni 2016 in de Amsterdamse Waterleidingduinen de eerste editie van het Nederlands Kampioenschap Natuurfotografie.

Het gelijke speelveld – de locatie, het tijdstip en de omstandigheden zijn voor elke deelnemer gelijk – zorgt voor een eerlijke vergelijking van de vaardigheden van de deelnemende fotografen.

Drie categorieën

Het NK heeft drie verschillende categorieën: amateurs, jongeren (12 tot en met 18 jaar) en professionals. Professionals zijn fotografen met een KVK inschrijving of die zijn aangesloten bij een gespecialiseerde beeldbank voor natuurfotografie.

Binnen elke categorie is er een Nederlands Kampioen, een runner-up en een derde plaats.Voor elke categorie is een uitgebreid reglement dat te downloaden is via

www.natuurfotografie.nl/nk

Opzet

Elke deelnemer dient vier foto’s in die samen het portfolio vormen. Dit portfolio bestaat uit één landschapsfoto, één macrofoto, één wildlifefoto en één abstracte foto. In de reglementen staat omschreven wat hieronder wordt verstaan.

Professionals hebben 16 uur de tijd om binnen een afgebakend gebied de foto’s te maken: van donderdag 16 juni 15:00 uur tot 23:00 en van vrijdag 17 juni 04:15 tot 12:00 uur. De camera’s worden verzegeld en na afloop dienen de deelnemers hun foto’s in.

In de twaalf dagen voorafgaand, namelijk van 1 tot en met 12 juni krijgen amateurs gelegenheid om in hetzelfde gebied de 4 foto’s te maken. Zij uploaden de foto’s op de website.

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. De prijswinnaars worden op 17 juni bekend gemaakt.

“De blauwe flits”

De winnaars mogen de titel Nederlands Kampioen Natuurfotografie dragen tot de eerstvolgende editie van het NK en ontvangen de wisseltrofee “de blauwe flits”. Naast de titel en de trofee zijn er prijzen die variëren in waarde tussen € 1000,- en € 100,-.

Jury

De jury bestaat o.a. uit Jan Vermeer, gelouwerd natuurfotograaf en hoofdredacteur van Natuurfotomagazine, Tres Melis, art director van Roots en Seasons en Daan Schoonhoven, founder van PiXFACTORY en hoofdredacteur van Natuurfotografie.nl.

Inschrijving

Deelnemers dienen zich van te voren in de schrijven via www.natuurfotografie.nl/nk

Aan deelname zijn kosten verbonden en het aantal deelnemers is gelimiteerd.