Categorie archieven: Algemeen

Website Slot Kastelenplein

Wijkcentrum ‘t Slot heeft nu een eigen website! In de weken van de Lockdown heeft een aantal vrijwilligers van ’t Slot, met professionele ondersteuning, een website voor ’t Slot ontwikkeld waarin allerlei informatie over ’t Slot te vinden is, zoals bijvoorbeeld de activiteiten die er plaatsvinden. Ook onze vereniging VNFE staat vernoemd tussen de clubs/verenigingen.

Deze website is te vinden op https://www.slotkastelenplein.nl.

Neemt u eens een kijkje op deze website!

Rabo ClubSupport

Uw stemt telt! Rabo ClubSupport steunt de Rabobank clubs en verenigingen uit de regio.

En wij doen dit jaar ook mee!

De Vereniging van NatuurFotografen Eindhoven [VNFE] is de plek voor educatie in natuurfotografie en natuurbeleving in het veld voor alle leeftijden.

Het VNFE heeft een belangrijke functie voor de stad en de dorpen rondom waar jong en oud elkaar ontmoeten tijdens onze maandelijkse clubavonden in het Buurtcentrum ‘t Slot te Eindhoven. Hier bekijken en bespreken we de natuurfotografie in beeld en/of met geluid in combinatie met educatie van alles wat kruipt, bloeit en leeft in de natuur. Jaarlijks houden we een “open avond”, die voor iedereen toegankelijk is om zo de natuurfotografie te promoten.

Hiervoor gebruiken we projectiematerialen, zoals een beamer, een notebook en een projectiescherm, echter deze zijn na vele jaren intensief gebruik aan vervanging toe.

Jouw stem is geld waard.

Ons bestedingsdoel: Graag vragen wij een bijdrage voor de aanschaf voor een nieuwe beamer en een notebook.
De stemperiode loopt van 5 oktober 2020 tot 25 oktober 2020.

Wij zijn te vinden onder de naam: VNFE

Kijk voor aanvullende informatie en de voorwaarden op Rabobank.nl/clubsupport

We zijn weer begonnen…

Het Corona-virus is nog lang niet achter de rug, maar we zijn voorzichtig weer bij elkaar gekomen om het werk van de leden te bekijken. Daar onze leden toch hoofdzakelijk een iets wat hoge leeftijd hebben, zijn menig lid nog niet voornemens de clubavond te bezoeken. En dat respecteren we, want hun gezondheid gaat voor. Het neemt niet weg dat de leden die wel komen onvoorzichtig zijn, verre van dat, want wij als bestuur houden de 1,5-2 meter afstand nauw in controle en dat staat gelukkig niets in de weg om het niet gezellig te maken en goed naar de geprojecteerde beelden te kunnen kijken.

Al onze leden kunnen de reeds geprojecteerd beelden alsnog bekijken in het ledenportaal en er van genieten, want er zitten weer mooie platen bij.

Mocht het bij jullie kriebelen om toch naar de clubavond te komen? Jullie zijn van harte welkom en samen houden wij elkaar goed in de gaten omtrent de landelijk gestelde regels en van het buurtcentrum.

Bij binnenkomst dien je de aanwezige ledenlijst te paraferen. Deze lijsten blijven in beheer van de secretaris en zullen alleen verstrekt worden aan de GGD als zij hierom vragen.

Annulering clubavonden t/m juni ivm Corona-virus.

Beste lezer,

In verband met de Corona-problematiek was het Buurtcentrum ‘t Slot te Eindhoven gesloten tot en met 1 juni 2020.

Het Buurtcentrum is dus vanaf nu gedeeltelijk open voor groepen mensen. Wij dienen ons uiteraard ook te houden aan de opgestelde regels van het RIVM en van Lumens.

Daar onze vereniging voornamelijk oudere leden heeft gaan we toch voor zekerheid en zullen we bekijken of we in juli het vervolg van de clubavonden gaan voortzetten.

We zullen met z’n alle moeten zorg dragen dat het bewuste virus de kop wordt ingedrukt en zullen gehoor geven aan wat de overheid en RIVM ons adviseert.

VNFE-bestuur

7 belangrijke lessen over NOORDERLICHT voor natuurfoto’s met een WOW-factor.

Deze lessen vormen de basis van mijn meest succesvolle foto’s, die o.a. zijn gepubliceerd in boeken van het WNF en geëxposeerd van het Eftelingtheater tot in San Fransisco.

Ik geloof dat inspirerende natuurfoto’s bijdragen aan respect voor de natuur.
En daarmee een onderdeel vormen van haar bescherming en behoud.

Dus hoe meer mensen mooie natuurfoto’s kunnen maken, hoe beter!
Want samen bereiken we veel meer mensen.

Via deze link kan je mijn e-book downloaden: http://www.fotograferenindenatuur.nl/tips/
Bedankt voor het delen,

Toine Westen

Marius van der Sandt beurs 2018

Inschrijving Marius van der Sandt beurs 2018 geopend!

Opgelet jonge talentvolle fotografen uit Nederland en België, ook in 2018 worden er weer drie Marius van der Sandt beurzen uitgereikt! 

Ben je jonger dan 30 jaar, fotografeer je regelmatig natuur of landschappen en wil je graag een stap maken in je ontwikkeling als fotograaf, dan is dit een prachtige kans. De drie winnaars krijgen workshops van bekende natuur- en landschapsfotografen (Joris van Alphen, Theo Bosboom, Jasper Doest, Bas Meelker en Jan Vermeer) en werken onder hun leiding intensief aan een project. Het wordt een intensief, maar ook een zeer leerzaam en leuk jaar! De resultaten van een van de drie projecten worden gepubliceerd in National Geographic en wellicht nog enkele andere tijdschriften en zullen worden getoond tijdens exposities en presentaties.

Je kunt meedoen tot en met 1 augustus 2018 door het inzenden van 8 tot 12 foto´s en het invullen van het deelnameformulier. Kijk op de website mariusvandersandtacademy.nl voor alle voorwaarden en om je in te schrijven. 

Over de Academy

De Marius van der Sandt Academy is opgericht ter nagedachtenis aan de op twintigjarige leeftijd overleden gedreven natuurfotograaf Marius van der Sandt en heeft als doel jonge enthousiaste fotografen te ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Het idee achter de Academy is dat Marius de nodige ondersteuning heeft gekregen bij zijn ontdekkingsreis door de natuur en de fotografie, maar door zijn vroege overlijden geen kans heeft gekregen zich verder te ontwikkelen en zijn eigen weg te vinden. Er zijn ongetwijfeld meer fotografen zoals Marius die willen uitgroeien tot een betekenisvolle natuur- of landschapsfotograaf en daarbij ondersteuning behoeven. Wat Marius niet meer kan bereiken kunnen anderen mogelijk wel.