Alle berichten van Beheerder

7 belangrijke lessen over NOORDERLICHT voor natuurfoto’s met een WOW-factor.

Deze lessen vormen de basis van mijn meest succesvolle foto’s, die o.a. zijn gepubliceerd in boeken van het WNF en geëxposeerd van het Eftelingtheater tot in San Fransisco.

Ik geloof dat inspirerende natuurfoto’s bijdragen aan respect voor de natuur.
En daarmee een onderdeel vormen van haar bescherming en behoud.

Dus hoe meer mensen mooie natuurfoto’s kunnen maken, hoe beter!
Want samen bereiken we veel meer mensen.

Via deze link kan je mijn e-book downloaden: http://www.fotograferenindenatuur.nl/tips/
Bedankt voor het delen,

Toine Westen

Marius van der Sandt beurs 2018

Inschrijving Marius van der Sandt beurs 2018 geopend!

Opgelet jonge talentvolle fotografen uit Nederland en België, ook in 2018 worden er weer drie Marius van der Sandt beurzen uitgereikt! 

Ben je jonger dan 30 jaar, fotografeer je regelmatig natuur of landschappen en wil je graag een stap maken in je ontwikkeling als fotograaf, dan is dit een prachtige kans. De drie winnaars krijgen workshops van bekende natuur- en landschapsfotografen (Joris van Alphen, Theo Bosboom, Jasper Doest, Bas Meelker en Jan Vermeer) en werken onder hun leiding intensief aan een project. Het wordt een intensief, maar ook een zeer leerzaam en leuk jaar! De resultaten van een van de drie projecten worden gepubliceerd in National Geographic en wellicht nog enkele andere tijdschriften en zullen worden getoond tijdens exposities en presentaties.

Je kunt meedoen tot en met 1 augustus 2018 door het inzenden van 8 tot 12 foto´s en het invullen van het deelnameformulier. Kijk op de website mariusvandersandtacademy.nl voor alle voorwaarden en om je in te schrijven. 

Over de Academy

De Marius van der Sandt Academy is opgericht ter nagedachtenis aan de op twintigjarige leeftijd overleden gedreven natuurfotograaf Marius van der Sandt en heeft als doel jonge enthousiaste fotografen te ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Het idee achter de Academy is dat Marius de nodige ondersteuning heeft gekregen bij zijn ontdekkingsreis door de natuur en de fotografie, maar door zijn vroege overlijden geen kans heeft gekregen zich verder te ontwikkelen en zijn eigen weg te vinden. Er zijn ongetwijfeld meer fotografen zoals Marius die willen uitgroeien tot een betekenisvolle natuur- of landschapsfotograaf en daarbij ondersteuning behoeven. Wat Marius niet meer kan bereiken kunnen anderen mogelijk wel.

Derde AV-Voorjaarsfestival

Op 17 maart vindt het derde internationale AV-Voorjaarsfestival plaats.
U bent van harte welkom om een dag lang te genieten van audiovisuele producties.
Maar ook uw eigen productie zou deel uit kunnen maken van het programma.

U kunt nog insturen tot en met 17 februari 2018.

VNFE ‘Open avond’ door Bas Meelker, 15 nov.2017

Dit jaar hebben we weer een groots natuurfotograaf weten te triggeren om onze vereniging en mensen die graag natuurfotografie bedrijven extra te motiveren.

Bas Meelker zijn jeugd verliep grotendeels in het Noord-Hollandse. Fotografie van weidse gebieden over het platteland was voor hem een bron voor zijn huidige landschapsfotografie.

De meesten kennen Bas als een zeer succesvol, professioneel natuur- en landschapsfotograaf, die zijn passie voor natuur en landschap uit in zijn fotografie.  Rustige, ruimtelijke beelden, waarin de tijd even stil lijkt te staan, zijn kenmerkend voor Bas’ stijl, evenals het prettige zachte licht, dat bijdraagt aan de serene uitstraling van zijn werk.

Zijn foto’s zijn regelmatig te bewonderen in boeken, tijdschriften, kranten en op het internet. Bas organiseert workshops en lezingen in binnen- en buitenland. Daarnaast doceert hij landschapsfotografie voor gevorderden op de Fotografieschool in zijn geboortestad Groningen. Als schrijver levert Bas frequent artikelen aan verschillende nationale en internationale bladen en in 2011 bracht hij zijn eerste boek uit.

Kortom: een veelzijdig en multigetalenteerd persoon, met een portfolio waar je alleen maar heel stil van kunt worden…

(Bron: Roeselien Raimond )

Zijn presentatie kan u bijwonen op Woensdag avond 15 november 2017 in het

Wijkbuurtcentrum ’t Slot
Adres: Kastelenplein 167, 5653 LX EINDHOVEN
Opening: vanaf 19.30 uur,  aanvang 20.00 uur (exact)
Pauze: om circa 21.00 uur
Einde: circa 22.00-22.30 uur

Entree: voor VNFE-leden gratis, gasten betalen slechts € 5,00 per/persoon contant bij de entree.

Aanmelden voor deze avond is een must!

Doe dit via mailadres:  presentatie@vnfe.nl

Geen aanmelding ontvangen kan helaas leiden tot geen toegang!

Foto van de maand mei

Op het einde van de clubavond werd gevraagd, welke foto we gaan nomineren tot foto van de maand. Deze keuze was moeilijk, want al gauw werden drie foto’s van verschillende leden geprezen tot iets unieks.

Deze waren van:

Ad van Duren met: ” Vliegende bruine Kiekendief, hangend boven het veld”

Heike Odermatt met: “lammergier in vlucht” en

Gonnie van der Schans met: “twee Kievitsbloemen in mooi zachte pasteltinten en dauwdruppels tussen de lage grassprietjes”.

Uiteindelijk viel de keuze op de “lammergier in vlucht” van Heike Odermatt.